Nya Medlemmar

INFORMATION TILL NYA MEDLEMMAR

Nya medlemmar, utan egna vapen, tages emot varje år i april. 2018-års intag sker vid informationsmöte söndagen den 1 april 2018 kl 14 på Spillepeng i Stora Paveljongen, Västkustvägen i Malmö. Förhandsanmälan fordras ej men ta gärna med polisintyget, se nedan.

För att få bli medlem kräver vi att du har ett intyg från Polisen. Intyget är kostnadsfritt och kan beställas genom att blankett laddas ner från nätet på Polisens hemsida [Länk]. Efter en vecka eller så får du ett brev från Polisen. Detta brev skall lämnas OÖPPNAT till skytteföreningen. Har du redan vapenlicens behöver du inte något polisintyg. Av säkerhetsskäl är dessutom bra kunskaper i svenska nödvändiga.

För de nya medlemmar som inte har eget vapen och ej tidigare skjutit pistol är första årets kostnader följande:

•   Medlemsavgifter, utbildningskostnder etc år 2018;  1650  kr

•   Ammunitionskostnader inkl vapenlån och startavgifter på 100 kr per skjuttillfälle.

Förutom detta måste alla medlemmar ha egna hörselskydd / hörselkåpor och täcklappar (säljes av föreningen för 110 kr, ca en årsförbrukning). Resten tillhandahåller föreningen.

För att få licens på eget vapen fordas kortfattat dels en godkänd teorikurs som vi anordnar, att du varit AKTIV medlem minst 6 månader omedelbart före licensansökan (ofta lite längre) samt att du klarat Pistolskytteförbundets guldfordringarna i banskytte. Därefter är det polismyndigheten som avgör om du får licens.

Frågor, skriv gärna till info@lsf.nu